Smoch - AT - ComsellBilgisayar - TermeHaber Forum Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ZİRAİ BİLGİLER HAKKINDA HERŞEY > HAYVAN YEMLERİ BİLGİSİ > Büyükbaş Hayvan Yemleri ve Kullanım Özellikleri
  Aktif Konular Aktif Konular
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş


BÜYÜKBAŞ HAYVAN YEMLERİ VE KULLANIM ÖZELLİKLERİ

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hekimoglu552 Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 02-Şubat-2007
Konum: Samsun
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 185
  Alıntı hekimoglu552 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: BÜYÜKBAŞ HAYVAN YEMLERİ VE KULLANIM ÖZELLİKLERİ
    Gönderim Zamanı: 18-Mart-2008 Saat 00:56
BÜYÜKBAŞ HAYVAN YEMLERİ VE KULLANIM ÖZELLİKLERİ

SIĞIR SÜT YEMİ (16-2400)

ANALİZ :
Kuru madde ……………….. %88 (En az)
Ham Protein ……….…….. %16 (En az)
Ham Selüloz …….…….… %14 (En çok)
Ham Kül …….………….……… %9 (En çok)
HCl’de Çözünmeyen Kül ……..%1.0 (En çok)
Metabolik Enerji …….…….…… 2400 K.cal/kg (En az)
Kalsiyum …….…….…….……… %0.8-1.5 (En az-En çok)
Fosfor …….…….…….…….…… %0.5 (En az)
Sodyum …….…….…….…….…. % 0.2-0.4 (En çok)
NaCl…….…….…….…….……… %1.0 (En çok)
Vitamin A …….…….…….……… 5 000 IU/kg (En az)
Vitamin D3 …….…….…….……. 1 000 IU/kg (En az)
Vitamin E …….…….…….……… 30 mg/kg (En az) 

NET : 5 0  K G

YEMİN  KULLANIMI :
• Sağmal ineklerin beslenmesinde kullanılır.
• Her 2,5 kg süt için gerekli yem miktarı hesap edilerek kaliteli kaba yemler (Yonca, Mısır ya da Fiğ-Arpa silajı) ayrıca verilmelidir.
• SIĞIR SÜT YEMİNE yeni başlıyorsanız, birkaç gün için önceki yemden SIĞIR SÜT YEMİNE karıştırarak hayvanları SIĞIR SÜT YEMİNE alıştırınız. Birkaç gün, günlük arttırarak yavaş yavaş geçiniz. Bu durum bütün yemler için geçerlidir. Aksi halde hayvanlar yeni yemi birkaç gün iştahsız yiyebilir.
• Yemden yaralanmanın tam olması, hayvanınızın sağlıklı olması ve daha ekonomik yemleme için kepek, küspe, arpa vb. ek hammaddeleri SIĞIR SÜT YEMİNE eklemekten kaçınınız.
• Ahırlarınızın temiz, havalandırmasının tam, kuru ve aydınlık olmasına dikkat ediniz.
• Yemi kullandıktan sonra kalan yemin korunmasına dikkat ediniz. (Kapalı, kuru ve serin yerde saklayınız.)
• Yemleri ızgaralı zemin üzerinde üst üste 5 çuvalı geçmeyecek şekilde istif ediniz.

 

SIĞIR SÜPER SÜT YEMİ (18-2600 )
[Yüksek Proteinli, Yüksek Enerjili] 

ANALİZ :
Kuru madde ……….…….. %88 (En az)
Ham Protein ……….…….. %18 (En az)
Ham Selüloz …….…….…….… %14 (En çok)
Ham Kül …….…….…….……… %9 (En çok)
HCl’de Çözünmeyen Kül ……..%1.0 (En çok)
Metabolik Enerji …….…….…… 2600 K.cal/kg (En az)
Kalsiyum …….…….…….……… %0.8-1.5 (En az-En çok)
Fosfor …….…….…….…….…… %0.5 (En az)
Sodyum …….…….…….…….…. % 0.2-0.4 (En çok)
NaCl…….…….…….…….……… %1.0 (En çok)
Vitamin A …….…….…….……… 5 000 IU/kg (En az)
Vitamin D3 …….…….…….……. 1 000 IU/kg (En az)Vitamin E …….…….…….……… 30 mg/kg (En az)

NET : 5 0  K G

YEMİN  KULLANIMI :
• Sağmal ineklerin beslenmesinde kullanılır.
• Her 2,5 kg süt için gerekli yem miktarı hesap edilerek kaliteli kaba yemler (Yonca, Mısır ya da Fiğ-Arpa silajı) ayrıca verilmelidir.
• SIĞIR SÜT YEMİNE yeni başlıyorsanız, birkaç gün için önceki yemden SIĞIR SÜT YEMİNE karıştırarak hayvanları SIĞIR SÜT YEMİNE alıştırınız. Birkaç gün, günlük arttırarak yavaş yavaş geçiniz. Bu durum bütün yemler için geçerlidir. Aksi halde hayvanlar yeni yemi birkaç gün iştahsız yiyebilir.
• Yemden yaralanmanın tam olması, hayvanınızın sağlıklı olması ve daha ekonomik yemleme için kepek, küspe, arpa vb. ek hammaddeleri SIĞIR SÜT YEMİNE eklemekten kaçınınız.
• Ahırlarınızın temiz, havalandırmasının tam, kuru ve aydınlık olmasına dikkat ediniz.
• Yemi kullandıktan sonra kalan yemin korunmasına dikkat ediniz. (Kapalı, kuru ve serin yerde saklayınız.)
• Yemleri ızgaralı zemin üzerinde üst üste 5 çuvalı geçmeyecek şekilde istif ediniz.

 

SIĞIR SÜT YEMİ (25-2400)
[ KONSANTRE YEM ] 

ANALİZ :
Kuru madde ……….…….. %88 (En az)
Ham Protein ……….…….. %25 (En az)
Ham Selüloz …….…….… %14 (En çok)
Ham Kül …….…….…….……… %9 (En çok)
HCl’de Çözünmeyen Kül ……..%1.0 (En çok)
Metabolik Enerji …….…….…… 2400 K.cal/kg (En az)
Kalsiyum …….…….…….……… %0.8-1.5 (En az-En çok)
Fosfor …….…….…….…….…… %0.5 (En az)
Sodyum …….…….…….…….…. % 0.2-0.4 (En çok)
NaCl…….…….…….…….……… %1.0 (En çok)
Vitamin A …….…….…….……… 5 000 IU/kg (En az)
Vitamin D3 …….…….…….……. 1 000 IU/kg (En az)
Vitamin E …….…….…….……… 30 mg/kg (En az)  

NET : 5 0  K G

YEMİN KULLANIMI :
• Sağmal ineklerin beslenmesinde arpa kırması ile %50 yem, %50 arpa kırması veya buğday kırığı şeklinde karıştırılarak kullanılır.
• Her 2,5 kg süt için gerekli yem miktarı hesap edilerek kaliteli kaba yemler (Yonca, Mısır ya da Fiğ-Arpa silajı) ayrıca verilmelidir.
• SIĞIR SÜT YEMİNE yeni başlıyorsanız, birkaç gün için önceki yemden SIĞIR SÜT YEMİNE karıştırarak hayvanları SIĞIR SÜT YEMİNE alıştırınız. Birkaç gün, günlük arttırarak yavaş yavaş geçiniz. Bu durum bütün yemler için geçerlidir. Aksi halde hayvanlar yeni yemi birkaç gün iştahsız yiyebilir.
• Ahırlarınızın temiz, havalandırmasının tam, kuru ve aydınlık olmasına dikkat ediniz.
• Yemi kullandıktan sonra kalan yemin korunmasına dikkat ediniz. (Kapalı, kuru ve serin yerde saklayınız.)
• Yemleri ızgaralı zemin üzerinde üst üste 5 çuvalı geçmeyecek şekilde istif ediniz.

 

SIĞIR BESİ YEMİ 

ANALİZ :
Kuru madde ……………….. %88 (En az)
Ham Protein ……….…….. %12 (En az)
Ham Selüloz ………….… %14 (En çok)
Ham Kül …….………….……… %9 (En çok)
HCl’de Çözünmeyen Kül ……..%1.0 (En çok)
Metabolik Enerji …….…….…… 2500 K.cal/kg (En az)
Kalsiyum …….…….…….……… %1.0-2.0 (En az-En çok)
Fosfor …….…….…….…….…… %0.5 (En az)
Sodyum …….…….…….…….…. % 0.3-0.6 (En çok)
NaCl…….…….…….…….……… %1.0 (En çok)
Vitamin A …….…….…….……… 5 000 IU/kg (En az)
Vitamin D3 …….…….…….…….  700 IU/kg (En az)
Vitamin E …….…….…….……… 30 mg/kg (En az)  

NET : 5 0  K G

YEMİN KULLANIMI :
• Besiye alınan dana ve tosunların beslenmesinde kullanılır.
• Her 100 kg canlı ağırlık için 1,5 - 2 kg karma yem verilmelidir.
• SIĞIR BESİ YEMİNE yeni başlıyorsanız, birkaç gün için önceki yemden SIĞIR BESİ YEMİNE karıştırarak hayvanları SIĞIR BESİ YEMİNE alıştırınız. Birkaç gün, günlük arttırarak yavaş yavaş geçiniz. Bu durum bütün yemler için geçerlidir. Aksi halde hayvanlar yeni yemi birkaç gün iştahsız yiyebilir.
• Yemden yaralanmanın tam olması, hayvanınızın sağlıklı olması ve daha ekonomik yemleme için kepek, küspe, arpa vb. ek hammaddeleri SIĞIR BESİ YEMİNE eklemekten kaçınınız.
• Ahırlarınızın temiz, havalandırmasının tam, kuru ve aydınlık olmasına dikkat ediniz.
• Yemi kullandıktan sonra kalan yemin korunmasına dikkat ediniz. (Kapalı, kuru ve serin yerde saklayınız.)
• Yemleri ızgaralı zemin üzerinde üst üste 5 çuvalı geçmeyecek şekilde istif ediniz.

SIĞIR SÜPER BESİ YEMİ
[Yüksek Proteinli, Yüksek Enerjili]

ANALİZ :
Kuru madde ……...….. %88 (En az)
Ham Protein ……………... %13 (En az)
Ham Selüloz …….…….… %14 (En çok)
Ham Kül …….…….…….……… %9 (En çok)
HCl’de Çözünmeyen Kül ……..%1.0 (En çok)
Metabolik Enerji …….…….…… 2600 K.cal/kg (En az)
Kalsiyum …….…….…….……… %1.0-2.0 (En az-En çok)
Fosfor …….…….…….…….…… %0.5 (En az)
Sodyum …….…….…….…….…. % 0.3-0.6 (En çok)
NaCl…….…….…….…….……… %1.0 (En çok)
Vitamin A …….…….…….……… 5 000 IU/kg (En az)
Vitamin D3 …….…….…….…… 700 IU/kg (En az)
Vitamin E …….…….…….……… 30 mg/kg (En az)

NET : 5 0  K G

YEMİN KULLANIMI :
• Besiye alınan dana ve tosunların beslenmesinde kullanılır.
• Her 100 kg canlı ağırlık için 1,5 – 2 kg karma yem verilmelidir.
• SIĞIR BESİ YEMİNE yeni başlıyorsanız, birkaç gün için önceki yemden SIĞIR BESİ YEMİNE karıştırarak hayvanları SIĞIR BESİ YEMİNE alıştırınız. Birkaç gün, günlük arttırarak yavaş yavaş geçiniz. Bu durum bütün yemler için geçerlidir. Aksi halde hayvanlar yeni yemi birkaç gün iştahsız yiyebilir.
• Yemden yaralanmanın tam olması, hayvanınızın sağlıklı olması ve daha ekonomik yemleme için kepek, küspe, arpa vb. ek hammaddeleri SIĞIR BESİ YEMİNE eklemekten kaçınınız.
• Ahırlarınızın temiz, havalandırmasının tam, kuru ve aydınlık olmasına dikkat ediniz.
• Yemi kullandıktan sonra kalan yemin korunmasına dikkat ediniz. (Kapalı, kuru ve serin yerde saklayınız.)
• Yemleri ızgaralı zemin üzerinde üst üste 5 çuvalı geçmeyecek şekilde istif ediniz.

 

BUZAĞI BAŞLANGIÇ YEMİ

ANALİZ :
Kuru madde ……….….. %88 (En az)
Ham Protein ……….….. %18 (En az)
Ham Selüloz ….…….… %12 (En çok)
Ham Kül …….…….…….… %8 (En çok)

Fosfor …….…….……… %0.5 (En az)
HCl’de Çözünmeyen Kül ……..%1.0 (En çok)
Metabolik Enerji .2800 K.cal/kg (En az)
Kalsiyum …….…….……… %1.0-2.0 (En az-En çok)
Sodyum …….…….…….…….…. % 0.1-0.4 (En çok)
NaCl…….…….…….…….……… %0.6 (En çok)
Vitamin A …….…….…….……… 5 000 IU/kg (En az)
Vitamin D3 …….…….…….…… 600 IU/kg (En az)
Vitamin E …….…….…….……… 25 mg/kg (En az)  

NET : 5 0  K G

YEMİN KULLANIMI :
• Buzağıların 12. hafta sonuna kadar beslenmesinde kullanılır.
• Yemden yaralanmanın tam olması, hayvanınızın sağlıklı olması ve daha ekonomik yemleme için kepek, küspe, arpa vb. ek hammaddeleri BUZAĞI BAŞLANGIÇ YEMİNE eklemekten kaçınınız.
• Ahırlarınızın temiz, havalandırmasının tam, kuru ve aydınlık olmasına dikkat ediniz.
• Yemi kullandıktan sonra kalan yemin korunmasına dikkat ediniz. (Kapalı, kuru ve serin yerde saklayınız.)
• Yemleri ızgaralı zemin üzerinde üst üste 5 çuvalı geçmeyecek şekilde istif ediniz.

 

BUZAĞI BÜYÜTME YEMİ

ANALİZ :
Kuru madde ……….….. %88 (En az)
Ham Protein …………….. %17 (En az)
Ham Selüloz ……….… %12 (En çok)
Ham Kül …….….……… %10 (En çok)
HCl’de Çözünmeyen Kül ……..%1.0 (En çok)
Metabolik Enerji …….…….…… 2600 K.cal/kg (En az)
Kalsiyum …….…….…….……… %1.0-2.0 (En az-En çok)Fosfor …….…….…….…….…… %0.5 (En az)
Sodyum …….…….…….…….…. % 0.1-0.4 (En çok)
NaCl…….…….…….…….……… %0.6 (En çok)
Vitamin A …….…….…….……… 5 000 IU/kg (En az)
Vitamin D3 …….…….…….…… 600 IU/kg (En az)
Vitamin E …….…….…….……… 25 mg/kg (En az)  

NET : 5 0  K G

YEMİN KULLANIMI :
• BUZAĞI BÜYÜTME YEMİ, buzağıların 3. aydan itibaren, 6. ayın sonuna kadarki beslenmesinde kullanılır.
• Buzağıları belli bir alıştırma döneminden sonra, dördüncü aydan itibaren günlük ortalama 3–5 kg yem verilmelidir. Bu dönemlerde hayvanların kaba yeme alışmaları için bir miktarda kaba yem verilmelidir. Kaba yem olarak saman, kuru yonca otu, mısır silajı, pancar posası gibi yemler verilebilir.
• Ahırlarınızın temiz, havalandırmasının tam, kuru ve aydınlık olmasına dikkat ediniz.
• Yemi kullandıktan sonra kalan yemin korunmasına dikkat ediniz. (Kapalı, kuru ve serin yerde saklayınız.)
• Yemleri ızgaralı zemin üzerinde üst üste 5 çuvalı geçmeyecek şekilde istif ediniz.

 

 

 NOT: Bütün Yetiştiricilerin, özellikle besicilerin kesif yem olarak mutlaka fabrika karma yemi kullanmaları gerekir. Böylece her türdeki hayvanların her  dönemi için ihtiyaçlarını tam olarak karşılayacak seviyede besin maddeleri ihtiva eden, vitamin, mineral takviyeli karma yem üretilir. Karma yem suni bir yem değildir. Hayvanlara doğrudan verilen yemlerin dengeli bir şekilde hazırlanan karışımdır. Bu yemler; mısır, arpa, buğday, soya küspesi, kepek, yulaf, ayçiçeği küspesi, pamuk tohumu küspesi, melas, vitamin, mineral ve gerektiğinde bazı koruyucu İlaçların, hayvanların ihtiyaçları seviyesinde bir arada homojen olarak karıştırılması suretiyle imal edilmektedir. Bu sebeple dışarıdan hiçbir şekilde arpa, buğday, küspe vs. yeme karıştırılıp verilmemelidir. Aksi takdirde hayvanın ihtiyaçlarını karşılayacak bir şekilde hazırlanan karma yemin dengesi bozulup, istenmeyen beslenme bozukluğu, yağlanma ve en önemlisi gereksiz masrafa yol açacaktır. Bu da üreticinin kaybı ve zararı demektir.

Ziraat Mühendisi:MURAT KILIÇARSLAN www.ziraibilgiler.com TARIMSAL Bilgi,Hizmet ve Paylaşım Platformu.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.08
Copyright ©2001-2007 Web Wiz

Bu Sayfa 0,313 Saniyede Yüklendi.